plandelman banner 2

In het kader van het 100-jarig bestaan van de gemeente Renkum trommelt De Plandelman een leger van lokale opruimhelden op. Hun missie: in één dag 100 straten & stoepen te bevrijden van zwerfafval. Op zaterdag 24 juni kleuren zij zo Doorwerth, Heelsum, Heveadorp, Oosterbeek, Renkum en Wolfheze groen. Deze feestelijke dag is een vervolg op de succesvolle Utrechtse Plandeldag van vorige zomer, toen ik maar liefst 1000 plandelmannen en -vrouwen mobiliseerde voor een spectaculaire schoonmaakactie.

Op zaterdag 24 juni 2023 roept Plandelman in het kader van Renkum 100 opruimhelden uit alle 6 dorpen op de krachten te bundelen en in één dag 100 straten en stoepen zwerfafvalvrij te maken. Meedoen is gratis, net als de speciale WePlog-app waarmee de gelopen routes de stadskaart in realtime groen kleuren. Je eigen straatje, of dat van een ander; een kwartiertje of een uur, in de vroege of late uurtjes, dat maakt niet uit. Met een gelegennheidsgroepje, in je uppie, met de kids of de buren of je sportclub of school: alles mag.

Welke dorp wordt de groenste van de Veluwezoom? Wie heeft het eerst de speciale Plandelbingo-kaart vol? Aan het eind van De 1ste Renkumse Plandeldag vieren alle plandelaars, ploggers & prikkers de verzamelde buit met een klein feestje.

Het programma is nog in ontwikkeling en verschijnt binnenkort op deze site. Maar aanmelden kan nu al, met een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.