plandelman banner 2

Zaterdag 26 augustus 2023 
De 2de Utrechtse Plandeldag

Plandelman trommelt lokale opruimhelden op voor een giga-schoonmaak.

De 2de Utrechtse Plandeldag belooft nog groter en grootser te worden. Het doel: in één dag 2000 straten, stoepen, steegjes, pleinen en paden zwerfafvalvrij. Samen kleuren de opruimhelden van 030 zo de hele stad groen (met de app WePlog, gratis voor Android en iPhone). Aanmelden voor deze historische actie kan nu al, met een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Waar
In je eigen straatje, of in dat van een ander. De eigen buurt, stoep of speeltuin. Of ga bij een vriend of familielid ergens in Utrecht helpen en ga samen op plandelpad: gezellig! In heel Utrecht, van Lunetten en Lombok tot Leidsche Rijn, van Vleuten tot Veemarkt en van Kanaleneiland tot Overvecht doen bewoners mee. Bekijk hier waar mensen zich al hebben aangemeld:

Wanneer?
Op zaterdag 26 augustus 2023 is De 2de Utrechtse Plandeldag.

Hoe laat?
Dat bepaal je lekker zelf. Ook de duur is vrij: ook een plandeling van 10 minuten heeft ook impact.

Meld je NU aan...
... en claim alvast jouw straatje of stukje Utrecht. Dan blijf je ook als eerste op de hoogte van het programma: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Wat heb je nodig?
Met een opgeruimd humeur kom je al een heel eind! Als je een handige grijpstok wil, dan kun je die met speciale Utrecht Schone Stad-vuilniszakken aanvragen door een mailtje te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Maar met een tuinhandschoen kom je ook al een heel eind. Het is super als je met de WePlog-app zou willen lopen. Deze is hier te downloaden voor Android en iPhone. De app is niet overigens niet verplicht, maar maakt het wel makkelijker om te kijken of we samen de 2000 straten, stoepen en steegjes hebben gehaald. In de app is een speciale groep aangemaakt (Utrecht Plandelt!) waar je lid van kunt worden.

Draag iets groens
Er is geen officiele dresscode, maar als je iets groens in de garderobe hebt hangen: vooral doen! Heb je helemaal niks groens, dan wil je misschien zo'n bijzonder P-shirt? Lees maar verder hoe je daar kans op maakt!

Merchandise
Het originele, exclusieve P-Shirt. Gemaakt voor de echte opruimhelden. Nergens te koop, alleen te verdienen. Als je tien man/vrouw/kids op weet te trommelen om samen aan de slag te gaan, dan heb je er een verdiend. Stuur in dat geval even een apart mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. met je voornemen en de groepsgrootte. Beschikbare maten (zolang de voorraad strekt): 9-11 jaar, S, M, L, XL en XXL.

 

Activiteitenprogramma (wordt nog aangevuld!)

09:00 Officieel startschot - Krachtstation Kanaleneiland

10:00 Op stap met binfluencer De Groene Witte (verzamelpunt De Pomp, Croeselaan 122, aanmelden via haar eigen website)

10:00 Buurtbel aan de plandel, verzamelen in Griftpark (bij ingang bij Peters Bistro)

11:00 Plogging Utrecht, startpunt Lepelenburg. Voor elk hardloopniveau, gratis deelname.

11:00 Partij voor de Dieren Plandelt, verzamelplek De Bunk. Aansluitend lunch, mits van te voren aangemeld via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

11:30 - 15:00: Gratis filmvertoningen in Slachtstraat Filmtheater in 3 zalen: speciaal blok animatiefilms (45 min), documentaire Surfer To-Go (45 min) en WALL-E (Nederlandse versie, 98 min). Alleen toegankelijk als je een Plandelbingokaart inlevert. Voor een werkende WALL-E waarmee je op de foto kan, moet je bij de opening om 09:00 uur of het slot om 17:00 uur zijn! Zie hieronder voor alle aanvangstijden.

11:45 Mini-cleanup Stichting Gewenst Eigen Initiatief - klaar in een kwartier! Verzamelpunt kruising San Marinostraat/Berlijnplein

12:00-14:00 WasteBar, poffertjes in ruil voor zwerfafval, Berlijnplein bij Stadslab RAUM

12:00-15:00 Cleanup Hartje van Kanaleneiland, Marshallaan 14-1

13:00 Meet & Greet B01, de robothond die met kunstmatige intelligentie zwerfafval in kaart brengt. Verzorgd door Enjoy Cleaning Up, in en rond Hoog Catharijne.

14:00 Woonin Stormbaan, Eindpunt Hoograven: plandelen & gratis kinderactiviteiten en gezonde lunch, tot 16:30 uur

14:00 Bring Your Own Watertap-toer (neem je eigen vulbare fles of Dopper mee) o.l.v. Zero Waste Apeldoorn, verzamelpunt en 1ste vulpunt: Green UP, Stadhuisbrug 5. Graag aanmelden met mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

14:30 SUPmission komt SUP-pen op de Singel en de gracht. Doe mee met je eigen board en This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., dan neemt de organisatie een drijvende grijpstok en verzamelmand voor je mee.

14:45 Lunetten Plandelt. Verzamelpunt De Musketon

15:00 Peukenplandeling Overvecht (met Het Peukenmeisje, WNF Rangers en de Peukenbusters van Utrecht Schone Stad), winkelcentrum Overvecht (verzamelen voor AH XL)

16:00 WasteBar, poffertjes in ruil voor zwerfafval, Griftpark

16:30 Presentatie Dirk Groot - Zwerfinator over het statiegeldeffect (Griftsteede)
17:00 Feestelijke afsluiting met groepsfoto - Griftsteede, Griftpark

 

 

plandeldagposter utrecht2 fotor 20procentr

PROGRAMMA SLACHTSTRAAT PLANDELFILMS  - OP VERTOON VAN PLANDELBINGOKAART

11:00 & 13:00 uur Zaal 2 WALL-E  

11:45, 12:45, 13:45 uur Zaal 1  Surfer To-Go 

11:30 & 12:30 & 13:30 uur Zaal 3 Animatie Shorts

 

plandeldagposter utrecht2 fotor 20procentr

Handje helpen?
Ben je op zaterdag verhinderd, dan kun je ook op vrijdag 25 augustus, op de Preview Plandeldag, al aan de slag. Als je op die dag met de WePlog-app loopt, wordt jouw bijdrage meegerekend bij het eindresultaat. En natuurlijk houden we je niet tegen als je op zondag, de Day After Plandeldag, de straat op wil!